Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Tuesday 10 February 2015

Plnené artičoky

V Taliansku existuje niekoľko overených receptov na plnené artičoky. Jedným z nich sú známe artičoky na rímsky spôsob - carciofi alla romana. Ja som ale včera na večeru urobila plnené artičoky podľa receptu z okolia mesta Lucca - carciofi profumati.


Pripravte si artičoky podľa návodu na Youtube - potrebujete ich zbaviť vonkajších tvrdých listov, vydlabať chlpy vnútry (ak ich majú) a zriezať vrch všetkých listov. Následne ich otvorte ako kvet. Do medzier medzi listami budete dávať plnku, vytvorenú z rozšľahaného vajca, syru Hiadlovec, soli, korenia, cesnaku, nepitelky (alebo mäty) a tymiánu.

Dajte dusiť domäkka na oleji, občas podlejte vodou a na záver otočte dolu hlavou, aby sa udusili aj horné časti listov. Podávajte s chlebom, albeo môžete pripraviť aj dusené či pečené zemiaky. Výborné sú, keď sa pečú v hrnci spoločne s artičokmi. Vtedy naberú ich chuť a arómu.

No comments:

Post a Comment