Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 3 November 2014

Cestoviny s paprikami a baklažánom

Cestoviny sú viac menej základom mojej kuchyne - a hlavne tie so zeleninovými omáčkami. Tu vám ponúkam odskúšaný recept na rýchle cestoviny robené na návšteve.

Tak ideme na to.

Uvarte si cestoviny podľa vašej chute - krátke, dlhé - to je je dno. V panvici zohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľku a cesnak, ktoré jemne podusíte. Následne pridajte baklažán a papriku na nakrájané na kúsky, posoľte a duste domäkka. Pokiaľ je zmes suchá, pridajte vodu z varenia cestovín. Dochuťte bylinkami - mne sa osvedčilo oregáno a bazalka. Uvarené cestoviny pridajte do panvice a spoločne premiešajte. Podávať môžete posypané strúhaným parmezánom, Hiadlovcom alebo parmezánom chudobných - na sucho opraženou strúhankou.

Tak ako dlho to trvalo? Dobrú chuť.

p.s. skoro by som bola zabudla. Zmes môžete použiť aj na slanú tortu.

No comments:

Post a Comment