Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 29 August 2014

Plnené papriky na tri spôsoby

Plnené papriky možno pripraviť na niekoľko spôsobov - doma najčastejšie pripravujem tie plnené domácim chlebom a vajcom. Ale možností je niekoľko a ja vám ich dnes predstavím. Klasickým receptom sú papriky plnené mletým mäsom. Existuje však aj niekoľko vegetariánskych obmien, ktoré sa určite oplatí vyskúšať. Skúsili ste ich už naplniť ryžou či kuskusom?


Prvou variantou sú papriky plnené kuskusom. Najjednoduchšie je použiť instantný kuskus, ktorý iba zalejete vriacou vodou alebo vývarom a necháte asi 5 minút vsiaknuť. Následne premiešate a hotovo. Samozrejme nezabudnite ho osoliť. Zmiešajte pripravený kuskus s kaperami, olivami, nakrájanými paradajkami, mozzarelou, cesnakom, bazalkou, soľou a korením. Pridajte aj trochu oleja. Zmes premiešajte a naplňte ňou polovice paprík (dlhé papriky prerezané po dĺžke, okrúhlym odrežte len klobúčik). Dajte do misy z jánskeho skla alebo formy na pečenie a pečte v predhriatej rúre asi na 30 minút. Podlejte olejom zmiešaným s vodou.

Na druhý recept potrebujete uvarenú ryžu - vyskúšajte napríklad aj celozrnnú. Zmiešajte ryžu s vajcami (uvarenými alebo nie), nakrájanými paradajkami, cesnakom, olivami, strúhaným ovčím syrom, petržlenovou vňaťou, dochuťte. Naplňte zmesou papriky, podlejte vodou a olejom a pečte v rúre asi 60 minút zakryté, posledných 10 minút odkryté a zagrilujte.

Jedlo je chuťovo vyvážené, farebné - hlavne ak použijete viacfarebné papriky - a prinesie vám na stôl chuť Stredomoria. Vyskúšajte a uvidíte.

No comments:

Post a Comment