Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Friday 29 August 2014

Paprikový quiche

O slaných koláčoch som toho už popísala. Tak tu je ešte jeden vynikajúci recept spásajúci v sebe papriky a cukety - vhodný na teplé letné dni, či večere.


Je extrémne je jednoduchý a zvládnete ho ľavou zadnou...

Poduste si na cibuľke alebo cesnaku papriky a cukety ľubovoľne nakrájané. Vychladnuté ich zmiešajte s vajcami, smotanou, strúhaným syrom (ja rada pridávam dobrý údený syr, pretože dodá slaným tortám iskru a chuť), pridajte oregáno, majoránku (resp. bylinky, ktoré sa vám páčia). Dochuťte soľou a korením. Formu na pečenie vysteľte papierom a dajte do nej pripravené lístkové cesto. Formu naplňte zmesou a dajte piecť do predhriatej rúry na 20-30 minút. Pozor, aby zeleniny neprihorela. Ak chcete koláč o niečo menej výdatnejší, nepridajte ani vajcia ani smotanu.

No comments:

Post a Comment