Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Wednesday 16 January 2013

Zimný recept zo starého chleba


Tento recept vyskúšal môj manžel jeden večer, keď sme nevedeli, čo si máme vymyslieť na večeru a mali sme veľkú zásobu staršieho chleba.
Jedná sa o knedličky, ktoré môžete podávať napríklad so syrovou omáčkou, či v mäsovom vývare.
Potrebujete starší chlieb, vajko, mlieko, vodu, soľ, pór, maslo, korenie, syr.

Vodu zmiešajte s mliekom a nechajte v nej napučať starší chlieb nakrájaný na kocky. Nesmie to byť veľmi vodnaté, pretože chlieb nebudeme žmýkať, prišli by sme tak o chuť. Po pol hodine, zmiešame s vajkom, soľou, korením, strúhaným syrom a duseným pórom. Zmiešame a snažíme sa v rukách vytvarovať guľky, ktoré sa  samozrejme nesmú rozpadávať. Ak sa rozpadávajú, pridajte trochu múky a ak sú primäkké, pridajte strúhanku. Vyformované guľky obaľte v múke a uvarte vo vriacej vode.
Podávajte so syrovou omáčkou alebo ako som povedala v mäsovom vývare. Pozor, zasýtia veľmi rýchlo.

No comments:

Post a Comment