Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 21 January 2013

Zeleninová torta

Táto torta je skvelá na ľahkú večeru, či keď sa chystáte na celodennú túru a chcete so sebou nejaký ľahký ale výživný obed.
Potrebujete na oleji dusenú zeleninu, ako je napríklad špenát, čakanka, burgyňa, okrúhlica (dve posledné je dobré najprv spariť vo vode), alebo ich zmes. Môžete pridať cesnak, či chili - záleží len na Vás.
Na cesto na formu s priemerom 28 cm potrebujete 200 g múky (môžete použiť aj aj rôzne zmesy múk), soľ, olej a toľko vody, koľko popije cesto, ktoré po vymiesení musí byť hladké. Toto cesto necháme odpočívať aspoň pol hodinu. Potom vyvaľkáme, dáme do formy a naplníme dusenou zeleninou. Do tej môžete predtým primiešať napríklad strúhaný syr a na spevnenie aj vajko.
Dáme piecť do rúry na pol hodinu pri 200 stupňoch Celzia.


No comments:

Post a Comment