Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Monday 21 January 2013

Špätzle

Keďže u nás doma najčastejšie varím na večeru, tak som aj toto výdatné pôvodne juhonemecké jedlo pripravila na večeru, ale ako som sa presvedčila na návšteve na Slovensku, je výborné aj na obed a hlavne s pohárom dobrého piva :)



Nieje to nič zložitého, pre dve osoby potrebuje 2 vajcia, ktoré rozmiešate so soľou a 2 dl teplej vody. Postupne prisýpajte múku a habarkou rozmiešavajte, kým Vám nevznikne cesto o niečo hustejšie ako to na palacinky.

Nechajte odpočinúť a pripravte si oblohu, ktorou je dusená cibuľa a strúhaný syr - z oboch veľa.

Do hrnca dajte zovrieť vodu a osoľte. Potom si pripravte sito s hrubými dierami, dajte cesto a pretierajte ako na halušky. Cesto Vám bude samo odpadávať do vody. Ak je pririedke, pridajte múku. Potom ako knedličky vyplávajú na povrch, dajte ich do zapekacej formy, pridajte syr a cibuľu a dajte do predhriatej rúry zapiecť, kým sa na povrchu nevytvorí pekná žltá kôrka. Hotovo. Pokojne si nalejte pohár piva a pustite sa dotoho. Zaručujem, že potom budete môcť káľať stromy... :)


No comments:

Post a Comment