Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Sunday 30 December 2012

Šalát s tarhoňou

Takže máme po vianočných sviatkoch..a ja mam na páse o pár kíl viac. Neviem ako som to dokázala, ale je to tak a treba s tým niečo robiť.
Prvy nápad je menej jesťa druhý cvičiť. S druhým som už začala a s tým prvým začnem dnes večer na večeru. Robím totižto ľahký šalát s tarhoňou.
Potrebujete čerstvú zeleninu - najlepšie sezónnu, čiže kel, mrkvu, hrášok, bielu kapustu, cibuľu a čo ešte všetko vám príde na rozum. Nakrájajte nadrobno a pripravte si panvicu, na ktorú dáte olej a nasekanú cibuľku. Nechajte speniť a pridajte nakrájanú zeleninu. Orestujte pár minút, pridajte soľ, koreniny, bylinky napríklad tymián. Vypnite a je to. Na druhej panvici si klasickým spôsobom pripravíte tarhoňu, len ju predtým premyte, aby ste odstránili škrob (aby sa vám tarhoňa nelepila a bola sypká). Po vychladnutí zmiešajte so zeleninou a je to. Môžete jesť teplé alebo aj vychladuté. Jednoduchý šalát je na svete...

Ak chcete môžete pridať aj strukoviny, ako cícer alebo fazuľku. Tak máte na stole plnohodnotné jedlo z bielkovín a zeleniny.

No comments:

Post a Comment