Radosť z varenia a chuť zeleniny

Jednoduchá a rýchla kuchyňa nielen pre vegetariánov, ale pre všetkých, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre seba a svoje telo a hlavne chcú objaviť krásu a rôznorodosť chutí zeleniny.

Thursday 13 December 2012

Pirohy plnené bryndzou s tekvicovou omáčkou

A mne z predchádzajúceho receptu ostala ešte tekvica, ktorú som zamrazila (spracovaná sa zmrazuje najlepšie, pretože tak si po rozpustení zachová svoju formu a nezmení sa beztvárnu kašu). Nuž čo, budú tekvicové hody. Všetko oranžové.
Na omáčku potrebujete už spomínanú tekvicu, nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú osmažíte do sklovita na panvici, pridáte tekvicu a nakoniec aj nasekanú šalviu alebo majorán. Mne sa páčia obe možnosti. Pokiaľ je omáčka veľmi suchá pridajte trochu mlieka, alebo smotany, s vodou je to aj na mňa príliš diétne.
Na plnku potrebujete bryndzu, ktorú rozmiešate s mliekom, až kým nedocielite hladkú hnotu. Primiešajte napríklad nasekanú pažítku a je to.
Na cesto potrebujete pol na pol bielu a napr. celozrnnú múku, ktoré zmiešate v pomere 1:1, pre dve osoby je to zhruba 150 - 200 gramov múky. Pridajte soľ a toľko vody, až kým nedocielite hladké elastické cesto, ktoré necháte odpočinúť si aspoň pol hodinu, najlepšie hodinu, prikryté. Cesto vyvaľkáte na pomúčenej doske, povykrajujte formou pirohy, naplňte plnkou a vhadzujte do vriacej osolenej vody. Po krátkom poplávaní si na hladine, vyberte, vložte do panvice s omáčkou a prehrejte. Bežne sa mi stáva, že sa trochu otvoria a tak sa bryndza dostane aj do omáčky a bude celá mňam. Mňam.


No comments:

Post a Comment